Wij zijn het Ministerie van de Toekomst

Het Ministerie. Voor en door kinderen.

Wij zijn kinderen van 6 tot 10 jaar. Wij dromen van een wereld waarin alle kinderen in Nederland meedoen. Vandaag en morgen. Wij zijn geboren in een wereld met zelfrijdende auto’s en robot huisdieren. Ondanks dat we alle uitvindingen enorm leuk vinden, zien we ook dat de rol van technologie steeds groter wordt in ons leven, in een tempo dat zelfs voor ons soms lastig bij te houden is.

Wij dromen groot.

Wij bouwen een video-content platform zodat alle kinderen een gedegen basis meekrijgen over wat wetenschap & technologie is en welke rol het speelt in onze levens. Met name op voor ons alledaagse thema’s. Wij hopen dat hierdoor alle kinderen beter in staat zijn om zelf te bepalen welke rol wij willen dat wetenschap en technologie speelt in onze levens, nu en in de toekomst.

Wij zijn #ToekomstMakers.

Naast al het harde werken lijkt het ons natuurlijk mega tof om soms ook eens jullie grote mensen te inspireren met onze creatieve ideeën. Daarom houden we zo af en toe een #ToekomstMakers Challenge.

De Waterbouw editie 2023 in samenwerking met het O&O-fonds Waterbouw is net achter de rug. De Challenge was: Beeld op de creatiefste manier de NAP hoogte van jouw school uit! Binnenkort maken we de winnaars bekend via ons Instagram kanaal.

Ga naar instagram
Persconferentie

Onze eerste persconferentie op het Binnenhof.

Bekijk op YouTube

Doe mee!

Lijkt het jou ook leuk om samen met ons aanstekelijke videocontent te maken over wetenschap & technologie? Meld je aan als inspecteur, wij leren je heel graag kennen!

Mag ook het e-mailadres van je papa of mama zijn
Bekijk onze privacy pagina voor meer informatie

Manifest

Komende decennia staan ons grote uitdagingen te wachten. De klimaatcrisis, het plasticprobleem, en zo nog wel een paar. Onze generatie zal hierin een cruciale rol spelen; wij gaan verandering realiseren.

Wetenschap & technologie bieden ons steeds meer nieuwe mogelijkheden. En nieuwe vraagstukken. Wij zoeken de uitvindingen die relevant zijn voor onze toekomst. Van droge voeten houden tot deepfakes onderscheiden.

Daarom bestaat het Ministerie van de Toekomst. Zodat alle kinderen in Nederland meedoen en zelf bepalen in welke toekomst we gaan leven.

Samen maken wij de wereld mooier. Eerlijker. Liever. Voor ons allemaal. Doe je mee?

minister sara minister van de toekomst

Wat wij doen

Wij vertegenwoordigen de stem van de kinderen van Nederland. Wij dagen het bedrijfsleven uit en inspireren andere overheidsorganen.

Stem

Wij zoeken antwoorden op vragen die kinderen van 6 tot 10 jaar hebben over wetenschap & technologie en brengen hierbij onze creativiteit.

Innovatie

Wij brengen de coolste innovaties waar grote mensen aan werken in beeld waarvan wij geloven dat die echt iets groots bijdragen aan onze toekomst.

Inspiratie

Wij inspireren collega overheidsorganen om zich serieus te verdiepen in onze belevingswereld, en dit te vertalen naar onze toekomst.