Wij zijn het Ministerie van de Toekomst

Het Ministerie. Voor en door kinderen.

Wij zijn kinderen van 6 tot 10 jaar. Wij dromen van een wereld waarin alle kinderen in Nederland morgen kunnen meedoen. Wij zijn geboren in een wereld met zelfrijdende auto’s en robot huisdieren. Ondanks dat we alle uitvindingen enorm leuk vinden, zien we ook dat de rol van technologie steeds groter wordt in ons leven, in een tempo dat zelfs voor ons soms lastig bij te houden is.

Wij dromen groot.

Wij bouwen een interactief video-content platform zodat alle kinderen een gedegen basis meekrijgen over wat technologie is en welke rol het speelt in onze levens. Met name op voor ons alledaagse thema’s. Wij hopen dat hierdoor alle kinderen in staat zijn om zelf te bepalen welke rol wij willen dat technologie speelt in onze levens, nu en in de toekomst.

Wij zijn #ToekomstMakers.

Naast al het harde werken lijkt het ons natuurlijk mega tof om soms ook eens jullie grote mensen te inspireren met onze creatieve ideeën. Daarom houden we zo af en toe een #ToekomstMakers Challenge.

De Waterbouw editie 2023 is nu live met als Challenge: Beeld op de creatiefste manier de NAP hoogte van jouw school uit!

Ga naar instagram

Doe mee!

Wij zijn super benieuwd naar de creatiefste manier waarop jouw klas je NAP hoogte heeft uitgebeeld! Stuur je resultaat in via het web-formulier hiernaast voor 17 februari 2023!

Alle inzendingen met een correcte NAP-hoogte winnen een gratis gastcollege, en de aller-aller-creatiefste inzending wint ook nog een geheel verzorgd uitje naar het Baggermuseum inclusief busreis en toegang!

Mag ook het e-mailadres van je papa of mama zijn
Click or drag a file to this area to upload.
Bekijk onze privacy pagina voor meer informatie

Manifest

Komende decennia staan ons grote uitdagingen te wachten. De klimaatcrisis, het plasticprobleem, en zo nog wel een paar. Onze generatie zal hierin een cruciale rol spelen; wij gaan verandering realiseren.

Technologie biedt ons steeds meer nieuwe mogelijkheden. En nieuwe vraagstukken. Wij zoeken de uitvindingen die relevant zijn voor onze toekomst. Van droge voeten houden tot deepfakes onderscheiden.

Daarom bestaat het Ministerie van de Toekomst. Zodat alle kinderen in Nederland meedoen en zelf bepalen in welke toekomst we gaan leven.

Samen maken wij de wereld mooier. Eerlijker. Liever. Voor ons allemaal. Doe je mee?

minister sara minister van de toekomst

Wat wij doen

Wij vertegenwoordigen de stem van de kinderen van Nederland. Wij dagen het bedrijfsleven uit en inspireren andere overheidsorganen.

Stem

Wij brengen in kaart welke vragen kinderen van 6 tot 10 jaar hebben over technologie. We zoeken antwoorden en brengen onze creativiteit.

Innovatie

Wij brengen technologische innovaties uit het bedrijfsleven die echt iets groots bijdragen aan onze toekomst in beeld via interactieve video’s.

Inspiratie

Wij inspireren collega overheidsorganen om zich serieus te verdiepen in onze belevingswereld, en dit te vertalen naar onze toekomst.

Persconferentie

Onze eerste persconferentie op het Binnenhof.

Bekijk op YouTube