Voor alle #ToekomstMakers

Voor en door kinderen.

Wij zijn kinderen op de basisschool. Wij dromen van een wereld waarin alle kinderen in Nederland meedoen. Vandaag en morgen. Wij zijn geboren in een wereld met zelfrijdende auto’s en robot huisdieren. Ondanks dat we alle uitvindingen enorm leuk vinden, zien we ook dat de rol van technologie steeds groter wordt in ons leven, in een tempo dat zelfs voor ons soms lastig bij te houden is.

Persconferentie

Onze eerste persconferentie op het Binnenhof.

Bekijk op YouTube

Wij dromen groot.

Wij bouwen een video-content platform zodat alle kinderen een goede basis meekrijgen over hoe technologie werkt en welke rol het speelt in onze levens. Met name binnen voor ons alledaagse thema’s. Wij willen dat alle kinderen beter worden voorbereid op hun toekomst, en daardoor in staat zijn om zelf te bepalen welke rol wij willen dat technologie speelt in onze levens.

Manifest

Komende decennia staan ons grote uitdagingen te wachten. De klimaatcrisis, het plasticprobleem, sturing geven aan biomedische ontwikkelingen en kunstmatige intelligentie. Onze generatie zal hierin een cruciale rol spelen; wij gaan verandering realiseren.

We zijn ervan overtuigd dat alle kinderen gelijke kansen verdienen om te ontdekken en te leren op welke manieren technologie een bijdrage kan leveren aan deze vraagstukken, ongeacht hun achtergrond of omstandigheden.

We zijn natuurlijk de eerste generatie echt geboren in deze wereld, daarom willen we juffen en meesters op basisscholen helpen met aanstekelijke content. Zodat alle kinderen in Nederland meedoen en zelf bepalen in welke toekomst we gaan leven.

Samen maken wij de wereld mooier. Eerlijker. Liever. Voor ons allemaal. Doe je mee?

minister sara minister van de toekomst

Doe mee!

Lijkt het jou ook tof om samen met ons filmpjes te maken over technologie? Om je vragen te stellen aan, of op bezoek te gaan bij bedrijven met de coolste innovaties?

Meld je aan als inspecteur, wij leren je heel graag kennen!

Mag ook het e-mailadres van je papa of mama zijn
Bekijk onze privacy pagina voor meer informatie